Lacul Darvastau

DESCRIERE

Lacul Darvastau (Dărvăstău) zis si Balta de pescuit Cojocna – Darvastau este situat la aproximativ 20km de Cluj la iesire din localitatii Cojocna spre Boj-Catun. Lacul Darvastau este populat cu crap, caras, rosioara, somn, stiuca, salau si ten. Un mare inconvenient este starea precara a drumului pe o porţiune de aproximativ 3 km de la sat pana la balta.

Lacul dispune de 10 casute de lemn, dotate cu 2 paturi simple, unele au si ponton. Tariful unei casute este de 40 de Ron pe noapte, si nu include taxa de pescuit. Despre popularea laculului nu exista informatii, cele mai multe vorbe arata ca lacul este destul de slab populat in anul 2013. Lacul are o suprafata de 4 ha cu 25 de locuri de pescuit.

Lacul Darvastau este populat cu crap, caras, rosioara, somn, stiuca, salau si ten. Lacul dispune de cateva pontoane, pescuitul fiind practicat atat de pe mai cat si de pe pontoane.

ACCES

Din Cluj se merge pana in Apahida , dreapta catre Cojocna. Aproape de iesirea din localitatea Cojocna, la ultima bifurcatie, se face dreapta pe Str Sanatoriului si se merge pana la ultima casa, unde dupa ea, se face stanga pana la Lacul Darvastau. Ultima portiune de 3 km a drumului este intr-o stare destul de rea.

Cu trenul se poate merge pana la statia Boj-Cătun si de acolo se merge pe jos aproximativ 20-30 minute.

 

Distribuiti pe:

Lasa-ne un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *