Traseu natural Suatu

INFORMATII UITILE

Tipul traseului:
Turistic
Dificultatea traseului:
Grad scazut de dificultate
Tipul terenului:
Asfalt
Recomandat pentru:
Botanisti, pasionati de biologie/botanica
Punct pornire:
Centrul de Informare Turistica Cojocna
Punct final:
Rezervatia botanica Suatu

OBIECTIVE TURISTICE:

Fânațele Suatu I și II alcătuiesc o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală botanic), situată în județul Cluj, pe teritoriul administrativ al comunei Suatu.

Rezervația naturală este alcătuită din două parcele cu o suprafață totală de 9,20 ha, una în partea nord-estică și a II-a în sud-estul satului Suatu și reprezintă o zonă de pășuni și fânețe pe a căror arii, în rupturile rezultate din alunecările de teren, vegetează o specie de astragalus, cunoscută sub denumirea populară de lintea-pratului (Asrtgalus péterfii), un relict glaciar floristic, cu o deosebită importanță științifică, aflat pe teritoriul României.

Rezervația de la Suatu este situată la 26 km sud-est de orașul Cluj-Napoca. Este considerată una dintre cele mai frumoase și mai complexe grădini botanice din sud-estul Europei. Rezervația este așezată în partea de sud a orașului, la o altitudine de aproximativ 410 m, se întinde pe o suprafață de 14 ha. Suprafața rezervației este accidentată, fiind un cadru propice celor mai variate peisaje, oferă condiții optime de dezvoltare tuturor plantelor.

Distribuiti pe: